Unit 1

Hallo allemaal!

Welkom op de pagina van de onderbouw

Wij bestaan uit twee basisgroepen (groep 1-2 en groep 2-3) in twee losse lokalen, waarbij we ook zo veel mogelijk samen spelen en samen leren.
Met onze juffen Karlien, Mariëlle, Mireille en Alice maken wij er een leuk en leerzaam schooljaar van!

Als we gaan speelwerken in ons ruime klaslokaal, dan is er keuze uit veel verschillende hoeken: een rekenontdekhoek, puzzelhoek, constructiehoek, lees-schrijfhoek, verteltafel of thematafel, verfhoek, knutselhoek, motoriekhoek, bouwhoek, constructiehoek, zand-waterhoek en natuurlijk de super leuke, steeds wisselende themahoeken.

's Ochtends werken we volgens het hoekenbord. Wij kunnen zelf ons naamkaartje inhangen als de hoek open is en er nog plek is. Ook komt het regelmatig voor dat de leerkracht al naamkaartjes heeft ingehangen. Dit is dan een verplicht werkje voor die kinderen. De werkjes hebben vaak te maken met het onderwerp van het kernconcept.

's Middags werken we aan de kernconcepten. We mogen dan zelf bepalen in welke hoek/van welk aanbod we nog meer willen leren. Het kan ook zijn dat er een circuit met activiteiten of juist een workshop over het thema is. Door het jaar heen komen zeven kernconcepten aan bod. Binnen deze kernconcepten werken we aan de wereld oriënterende vakken en werken we de expressievakken verder uit. We gaan soms ook op een uitstapje of er is een voorstelling of incursie in de school. Zo leren we echt veel verschillende dingen over de wereld.

Veel kijk- en leesplezier op onze website!

Nieuwtjes

Waterles Hooge Vorssel