Groep 1-2

Welkom op de pagina van groep 1-2. Wij proberen ervoor te zorgen dat we ouders 2 keer per week informeren over wat er in de klas gebeurd, dat doen we met een tekst, maar ook met veel foto's. Het helpt ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan over wat het op school heeft gedaan, juist omdat het jonge kind vaak nog niet zoveel deelt. Niet al die blogs zijn geschikt voor openbare publicatie.

Deze pagina zullen we in de loop van het schooljaar vullen met blogs die dat wel zijn.

 

Annick van Tilburg
Poollicht of vuurwerk

Maandag hebben we hard gewerkt om achtergronden te maken....

en weer te verstoppen. 

 

Vandaag resulteerde dat in prachtige poollicht-luchten. Alhoewel er veel kindjes waren die het meer op vuurwerk vonden lijken. De verbazing en tevredenheid waren hoe dan ook groot. 

 

Aanstaande maandag gaan we bij de weekopening een optreden doen voor de school. We zullen er een filmpje van maken. De kindjes kennen het al goed, dus jullie kunnen thuis vast ook een voorproefje krijgen... https://youtu.be/5dXCGzDvNIM 

 

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1/2'

Annick van Tilburg
Piet heeft ons al gevonden

Eerder deze week vonden de kindjes in de klas een enveloppe. Daar zaten Sint bingo kaarten in. We hebben meteen een potje gedaan.

 

Donderdag hebben we onze gymschoenen gezet, met mooie tekeningen erin. En Piet beloonde ons met een enorme schaal pepernoten... Jammie, dat was smullen.

Ook kregen we een leuk spel waarmee we cijfers kunnen oefenen.

 

Komende week hebben we weer veel leuke nieuwe werkjes in de hoeken. We gaan dat spel spelen, mooie versierde chocolade letters kleien, stoomboten bouwen, oefenen met vouwen, de letter S leren en kralenplanken van sint maken.

En vast nog een keer een potje bingo spelen... 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1/2'

Annick van Tilburg
Heerlijke gerechtjes

Na die heerlijke appelmoes aan het begin van de week hebben we donderdag voorbereidingen getroffen voor onze pompoensoep. Sommige kindjes zijn echt al bedreven koks, anderen moeten nog leren hoe ze een mesje veilig vast kunnen houden of hoe je een dunschiller gebruikt.

 

Vrijdag was hij gereed en hebben bij het ophalen ook diverse ouders mogen proeven! Jammie.

 

In de hoeken worden zandtaartjes geserveerd En prachtige gerechten nageschilderd en afgewogen. 

 

We leren ook een liedje over het keukenorkest... 'met potten en met pannen, met lepels, een vork en een mes'. Mooie aanleiding voor een paar kindjes om ook in de zandbak een pannen-drumstel te maken :-)

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1/2'

En toen...? Toen leefden er dino’s!

Tijdens deze Kinderboekenweek gaan we met het thema ‘En toen...?’ terug naar de tijd van de dino’s. Dit is in de verschillende speelhoeken terug te zien. 

Ook hebben we vandaag taart gesmuld omdat we hebben gewonnen bij de verkeersactie ‘Op voeten en fietsen naar school’. 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1/2'

Ric Hagenaars
Buitenlesdag

Gister was het de nationale buitenlesdag. Gelukkig was het mooi weer! Dus naast het buiten gymen hebben we lekker buiten geknipt en gekleurd en het feestje van Seth gevierd. 

IMG_20200922_112333.jpg

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 1/2'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren