Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7. Deze pagina zullen we in de loop van het schooljaar vullen en actualiseren Bijvoorbeeld met informatie en verslagen van activiteiten en excursies.

Verkeersexamen

Vandaag zijn alle leerlingen van groep 7 geslaagd voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Super! Gefeliciteerd allemaal.

verkeer Verkeer

Voorstelling Rood en Groen VVN

Mevrouw Rood en Groen van VVN hebben vanmorgen een voorstelling over verkeer gegeven voor alle groepen. Voor groep 6, 7 en 8 stond deze in het teken van een voorbereiding op het verkeersexamen. Groep 8 kon mooi helpen, want die wisten alles al natuurlijk! Met een quiz met vragen over het verkeer en door middel van het uitbeelden van verkeerssituaties kregen de leerlingen stellingen die ze moesten beantwoorden.

Fietscontrole

In het kader van de verkeersveiligheid in deze donkere dagen zijn de fietsen van de kinderen gecontroleerd op hun verlichting en zichtbaarheid.

Aan de hand van een checklist zijn verschillende punten doorgenomen. De kinderen die geen fiets bij zich hadden vandaag krijgen de checklist mee naar huis, zodat thuis nog gekeken kan worden.

Met dank aan Yvonne en Joost voor het controleren in de kou!

fiets

Philipsmuseum

In het kader van het huidige kernconcept Tijd en Ruimte zijn we met groep 7&8 naar het Philipsmuseum in Eindhoven geweest. Het was een leuke en leerzame ochtend, waarin we veel gezien hebben van de spullen die Philips ons in de laatste honderd jaar heeft gebracht en hebben ontdekt wat het bedrijf heeft betekend voor onze maatschappij. Natuurlijk de gloeilamp, radio's en televisies, cassettebandjes en cd's maar bijvoorbeeld ook de röntgenapperatuur en andere medische apparaten. In de mediagalerij een impressie van de ochtend.

museummuseum

Bright Ideas Challenge

Voor het Kernconcept Materie en Energie zijn de kinderen bezig met de Bright Ideas Challenge (De BIC is een initiatief van Shell). De Bright Ideas Challenge vraagt alle leerlingen uit groep 7 en 8 om hun creatieve oplossingen voor de drie grote wereldproblemen.

Water: Iedereen heeft recht op schoon drinkwater en sanitair.

Voedsel: Wereldhonger neemt af, maar we hebben in de toekomst nog veel meer voedsel nodig.

Energie: Iedereen heeft recht op schonere en betaalbare energie.

Om inspiratie te krijgen hebben de leerlingen een auto gebouwd die rijdt op zout water.

Dit innovatieve idee wordt uitgewerkt op papier en een filmpje van de presentatie hiervan wordt opgestuurd naar de organisatie van deze Challenge. De jury kiest uit alle inzendingen drie landelijke winnaars. Ook kan er worden gestemd voor de publieksfavoriet. Alle winnende ideeën worden in Virtual Reality 'echt' gemaakt.

In de onderstaande mediagalerij zie je in foto en video de leerlingen van groep 7 en 8 aan het werk om hun innovatie gestalte te geven!