Beeldcultuur
26 april

 

Dit jaar zijn wij gestart met de invoering van een doorgaande leerlijn beeldcultuur. Het opgroeiende kind wordt namelijk met zoveel beelden en zoveel media geconfronteerd,  dat het belangrijk is deze te begrijpen, te doorzien en een basis te kennen om hier zelf ook aan bij te dragen. 

 

Groep 1/2 en 3 waren afgelopen weken aan de beurt en kregen een introductie fotografie aangeboden. Eerst kregen ze 2 workshops over hoe je überhaupt foto's maakt op de Ipad, en de verschillende uitsnedes (totaalbeeld, close up en detail). Vervolgens hebben ze foto's gemaakt voor het greenscreen en deze zijn door Nadja (onze bevlogen ervaren beeldcultuur hulpouder) bewerkt tot prachtige heldenbeelden. En diezelfde foto's hebben de kinderen vervolgens ook nog gebruikt in collages. Dit leverde afgelopen vrijdag een prachtige eind- tentoonstelling op.  

 

Maar eerder werden door groep 4/5 en 5/6 ook al korte natuurfilms gemaakt over hun (zelf gemaakte) insecten. En groep 8 startte eerder dit jaar met het bedenken,  vormgeven en opnemen van podcasts.

Binnenkort zal groep 6/7 starten met het filmproject en dan is de eerste jaarcyclus rond...  op naar de volgende,  want wij vinden het weer een mooi voorbeeld van de verrijking van ons onderwijs.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren