Nieuws

Groep 7 en 8 OBS De Bolderik in videoclip waterschap Aa en Maas

OBS De Bolderik heeft vorige week het kernconcept ‘Evenwicht en Kringloop’ op een fantastische wijze afgesloten met groep 7 en groep 8.

 

Vanuit Waterschap Aa en Maas zijn er onlangs vier scholen gekozen waarmee zij graag een videoclip zou willen opnemen. OBS De Bolderik is een van deze scholen. Deze videoclip is gemaakt door de kinderen van groep 7 en 8, onder begeleiding van de kundige én humoristische Patrick en Paul die werkzaam zijn bij Oogpunt. Zij reizen de hele wereld over om clips op te nemen en zij werken regelmatig ook met bekende mensen (onder andere Jandino Asporaat en Jasper Cillessen). En nu was De Bolderik dus aan de beurt!

Eerst werd er ter introductie een leuke quiz gedaan waarbij de bedoeling van de dag duidelijk werd. Daarna zijn de kinderen in zes kleine groepjes en daarna nog als gehele groep opnames gaan maken. Er waren mobiele geluidsstudio’s ingericht in de school en omdat het weer mee zat, kon er ook fijn buiten gefilmd worden.


De inhoud van de dag bestond dus uit de nodige cultuureducatie, maar ook de natuureducatieve leerdoelen van het kernconcept kwamen volop aan bod.


Dit alles is mooi samengekomen in een zelfgeschreven rap van en door de kinderen.

 

Op 6 maart is de videoclip gelanceerd ‘H2O, waterrap’!

 

Een prachtig resultaat....met een serieuze boodschap....

 

Mooi Bernheze Krant

 

h2o

 

 

Klassewerkplek 2022 video

OBS De Bolderik in Heeswijk-Dinther was afgelopen jaar zeker de beste versie van zichzelf: de school ontving de titel Klassewerkplek 2022!

 

“Word de beste versie van jezelf.” is de gedeelde visie binnen basisschool De Bolderik. Deze visie heeft niet alleen betrekking op de leerlingen, maar ook op alle teamleden. Schoolleider Femke van Sommeren vindt het belangrijk om het team écht te kennen, zodat ze haar collega’s kan voorzien in hun individuele behoefte. Bekijk nu de video hieronder!

 

OBS De Bolderik Klassewerkplek 2022

 

klassewerkplek

Kom kennismaken op De Bolderik!

Alle gezinnen met kinderen die in schooljaar 2023-2024 hun vierde verjaardag vieren, ontvangen binnenkort een brief van de gemeente om hen eraan te herinneren de aanmelding op de basisschool niet te vergeten. Ouders wordt geadviseerd om zichzelf goed te oriënteren op de schoolkeuze en te onderzoeken welke school het best past bij hun wensen en bij de behoeften van hun kind.

 

In Heeswijk-Dinther hebben ouders de luxe dat er gekozen kan worden tussen meerdere scholen. Wij vinden het belangrijk dat nieuwe ouders een goed beeld krijgen van de eigenheid, visie, werkwijze en sfeer van onze school. Iedereen is dan ook van harte welkom om kennis te komen maken!

 

Mogelijkheden om kennis te maken

  • Woensdag 18 en vrijdag 20 januari 2023 zijn er 'open ochtenden' (op alle 3 de basisscholen in Heeswijk-Dinther), waarbij je tussen 9.00-12.00 uur zonder afspraak vrijblijvend kunt binnen lopen om een kijkje te nemen en sfeer te proeven. Natuurlijk mag jullie kind ook meekomen!

 

  • Mochten bovenstaande data niet uitkomen of wil je liever een persoonlijk kennismakingsgesprek en een rondleiding? Neem dan gerust contact op via onderstaande contactgegevens.


Graag tot ziens op De Bolderik!

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Femke van Sommeren (directeur)

femkevansommeren@saamscholen.nl

0413-293055 / 06-53334262

 

Open ochtenden

 

 

December 15Continue reading
Wie wil er nu geen walvis in de Aa?

Teken- en verhalenwedstrijd: Hoe wil jij dat Bernheze er in 2040 uitziet?

De gemeente Bernheze is aan de slag gegaan met het opstellen van een nieuwe omgevingsvisie. In deze omgevingsvisie komt te staan hoe de leefomgeving er in 2040 uit zal zien in Bernheze.

Deze visie wordt samen met inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen en belangenorganisaties opgesteld.

 

Ook de kinderen is gevraagd wat zij belangrijk vinden voor hun toekomstige leefomgeving. 

Tot 18 juni konden kinderen een tekening of verhaal insturen van hun fijne plek of toekomstplan. Onze school heeft hier aan meegedaan en Puck uit groep 2-3 heeft net voor de zomervakantie te horen gekregen dat zij een van de prijswinnaars was. De leukste tekeningen en verhalen worden afgebeeld in het plan ‘Omgevingsvisie’. 

 

Afgelopen week is de tentoonstelling van de verhalen- en kleurwedstrijd officieel geopend in het gemeentehuis. Er hangen veel tekeningen van kinderen van de Bolderik, de komende tijd hangen ze daar nog dus misschien leuk om een keer een kijkje te gaan nemen!  

September 17Continue reading
Nieuw kinderdagverblijf Kindertuin in De Bolderik

Inloopmiddag voor nieuw kinderdagverblijf Kindertuin 

Kindercentrum Kindertuin is verheugd te vermelden dat het haar deuren gaat openslaan in De Bolderik te Heeswijk–Dinther. Dit fraaie Kinderdagverblijf kenmerkt zich door kleinschaligheid (maximaal 16 kinderen), een breed scala aan faciliteiten en professionele begeleiding! 

De leid(st)ers staan te trappelen om vanaf 1 oktober je kindje met open armen te mogen ontvangen.  

 

Wil je een kijkje nemen?

Kom op woensdag 22 september gezellig langs tijdens onze ‘Inloopmiddag’. Aansluitend aan schooltijd: 12:30 uur.

 

Meer informatie 

Voor meer informatie over Kindertuin neem een kijkje op onze website: https://www.kindertuin.com

 

Je kindje vrijblijvend aanmelden?

Dat kan via: https://www.kindertuin.com/inschrijven/ 

September 3Continue reading
Kunstateliers groot succes

De afgelopen 2 weken hebben groep 4/5  en 5/6 onder begeleiding van 2 kunstenaars kennis gemaakt met nieuwe creatieve technieken, vaardigheden en werkvormen. 

 

Onder leiding van Rietta van der Linden ging de helft van de groep met stof aan de slag.  Zij ontwierpen en maakten,  passend bij het thema 'Macht en regels',  een heus uniform. 

En ondertussen ging de andere helft,  onder leiding van Janneke van Beat it, met ritmes aan de slag en leerden zij de basis van het spelen op de ukelele. 

 

Leuke manieren om onze kernconcepten weer eens anders te laden. Op deze manier willen we 3x per jaar deze ateliers gaan aanbieden,  met hopelijk steeds andere technieken.   

 

Beeldcultuur

 

Dit jaar zijn wij gestart met de invoering van een doorgaande leerlijn beeldcultuur. Het opgroeiende kind wordt namelijk met zoveel beelden en zoveel media geconfronteerd,  dat het belangrijk is deze te begrijpen, te doorzien en een basis te kennen om hier zelf ook aan bij te dragen. 

 

Groep 1/2 en 3 waren afgelopen weken aan de beurt en kregen een introductie fotografie aangeboden. Eerst kregen ze 2 workshops over hoe je überhaupt foto's maakt op de Ipad, en de verschillende uitsnedes (totaalbeeld, close up en detail). Vervolgens hebben ze foto's gemaakt voor het greenscreen en deze zijn door Nadja (onze bevlogen ervaren beeldcultuur hulpouder) bewerkt tot prachtige heldenbeelden. En diezelfde foto's hebben de kinderen vervolgens ook nog gebruikt in collages. Dit leverde afgelopen vrijdag een prachtige eind- tentoonstelling op.  

 

Maar eerder werden door groep 4/5 en 5/6 ook al korte natuurfilms gemaakt over hun (zelf gemaakte) insecten. En groep 8 startte eerder dit jaar met het bedenken,  vormgeven en opnemen van podcasts.

Binnenkort zal groep 6/7 starten met het filmproject en dan is de eerste jaarcyclus rond...  op naar de volgende,  want wij vinden het weer een mooi voorbeeld van de verrijking van ons onderwijs.

Kipjes the movie

In het kader van het kernconcept Groei en Leven heeft groep 1/2 de afgelopen 3 weken in een broedmachine kuikens uitgebroed. En na veel liefdevolle verzorging (temperatuur in de gaten houden, luchtvochtigheid regelen, eitjes 2 maal daags keren en heel lief praten tegen de eitjes) zijn gisteren de eerste kuikens geboren! 

De hele school geniet mee, jullie ook?!  

Verhalenvertelweek

Deze week is de Verhalenvertelweek, geinitieerd door DramaOnline, onze drama- en theatermethode.
Verhalen vertellen is heel belangrijk voor kinderen. Het stimuleert hun woordenschat, logica, voorstellingsvermogen, kennis, gevoel voor zinsbouw en fantasie. 
 
En ook in deze lockdown kun je dat prima doen! De kleuters maakten vandaag, geinspireerd door een afbeelding, samen in de online les een prachtig verhaal over Meneer Tim die in een moeras woont.  

Inline image

Fietscheck! 🚲

Vrijdag zijn onder leiding van Yvonne (verkeerswerkgroep) weer de fietsen van de leerlingen gekeurd. Van de groep 1/2 tot 8 zijn de fietsen bekeken en gekeurd op verschillende punten zoals verlichting, remmen en banden. 

 

Vooral nu de donkere dagen er weer aankomen is het belangrijk dat de leerlingen goed te zien zijn! 👍


 

Dag van de leraar

Beste ouders en kinderen, 

Vandaag zijn wij door de kinderen verrast met leuke kaarten ter ere van de Dag van de Leerkracht. Fijn om zo even extra waardering te krijgen. Maar bovenal bedankt voor het vertrouwen dat we jullie kinderen elke dag met de beste zorgen mogen proberen te maken tot 'de beste versie van henzelf'.

Bedankt, 

Team Bolderik. 

 

 

 

 

Groen is gras, groen is gras...

Vandaag tijdens de studiedag is weer een grote stap gezet richting ons groene schoolplein. Het gras en de nieuwe bestrating zijn gelegd. En wat wordt het gaaf! 

 

Komende 2 a 3 weken moeten we nog even van het gras afblijven om het de kans te geven goed aan te helen. In die periode sproeien we veel en we sluiten de poorten 's avonds en in het weekend. Alles met het doel daarna open te gaan en allemaal te kunnen gaan genieten! 

We hopen op ieders medewerking daarbij. 

 

PS1: We zoeken nog een paar enthousiaste ouders die de klus-en tuingroep van de OR zouden willen versterken om zo een stukje onderhoud mee te gaan dragen. Aanmelden kan bij Annick of een van de andere OR leden. 

 

PS2: Met hele grote dank (en dik applaus) aan Langenhuizen hoveniers, die fantastisch werk leveren en ons de grasmatten cadeau hebben gedaan! Chapeau

September 11Continue reading
Muzieklessen onderbouw gestart

Vanaf deze week starten we met muzieklessen door een vakdocent in de onderbouw.
Gisteren hebben de kinderen kennis gemaakt met het schoollied, ritmes op de boomwhackers en een heuse olifantendans waarbij ze langzaam en snel en zacht en hard leerden interpreteren. Super leuk! 
 
Dit is in aanloop naar de aankoop van een nieuwe methode voor muziek in de onderbouw. 

Na de herfstvakantie zullen de midden- en bovenbouw 6 weken muziekles krijgen. 

 

muzieknoten

September 8Continue reading
Het groene schoolplein krijgt vorm

Nadat we in de week voor de zomervakantie groen licht kregen voor de verbouw van ons schoolplein, is er in de vakantie al hard gewerkt om de plannen te verwezenlijken. Het grondwerk is gedaan; verhogingen, een kruipbuis en een amphitheater gemaakt; en er is een nieuwe schuur met klimwand gebouwd. 

 

Komende week wordt de nieuwe bestrating en de grasmatten gelegd, en dan ronden we het werk in de herfstvakantie af met nog extra beplanting. Het wordt prachtig! Iedereen is uitgenodigd lekker te komen spelen.

 

 

  schoolplein.jpg

September 8Continue reading
Schaaktoernooi 2020
Ook dit jaar werd weer het grote Bolderik schaaktoernooi gehouden, wat kleiner van schaal vanwege de maatregelen, maar even spannend! 

 

Onder leiding van onze schaakgrootmeester Joost streden dit jaar 16 kinderen voor de felbegeerde titels bij de beginners en gevorderden en bijbehorende bekers.

 

Alle schakers hebben het goed gedaan, maar de uiteindelijke winnaars zijn geworden:

 

Beginners

 

3e prijs: Lisa (6)

2e prijs: Thijmen (8)

1e prijs: Fieke (6)

 

Gevorderden

 

3e prijs: Tijn (7)

2e prijs: Chris (8)

1e prijs: Chloë (8)

 

De sportiviteitsprijs is gegaan naar Olivier uit groep 8.

 

Schaak

 

Eerste schooldag in de krant

Heeft u het paginagrote artikel in het Brabants Dagblad van vandaag al gezien? Helemaal gewijd aan de eerste schooldag sinds de lockdown van onze school.

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/kijkje-op-de-bolderik-in-heeswijk-dinther-naar-school-gaan-is-nu-superleuk-geworden~af819930/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 

Inline image

Actie verkeersveiligheid

VVN

 

Deze week hebben we aandacht besteed aan de verkeersveiligheid bij onze school d.m.v. de banneractie en de daarbij behorende verkeerscontrole door leerlingen.

We zien al dat het bewustzijn over de verkeersveiligheid bij de school en de verkeersregels hierdoor wordt vergroot.

 

In de volgende bijdrage op de Online Hadeejer aandacht voor de actie op onze school:

 

https://www.hadeejer.nl/dorpsnieuws/redactioneel/19455-aandacht-voor-verkeersveiligheid-op-obs-de-bolderik

 

Dtv heeft ook onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid bij verschillende scholen in de regio wat te zien is in het volgende artikel en bijbehorend filmpje met een bijdrage van OBS de Bolderik:

 

https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/gedragsverandering-ouders-noodzakelijk-voor-veiliger-verkeer

 

Samen zorgen we voor een veilige schoolomgeving voor onze kinderen!

 

 

 

February 14Continue reading
Actie verkeersveiligheid

Kissride

Deze week starten wij met een actie om de verkeersveiligheid rond onze school te verbeteren. We willen dat alle kinderen veilig naar school kunnen komen. Het is dus belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt, zodat er geen onveilige situaties onstaan. Twee belangrijke regels voor automobilisten zijn:

  • Het kruispunt voor school lijkt een rotonde maar is echt een kruispunt. Zoals op ieder kruispunt is het niet toegestaan hier te parkeren of te draaien.
  • Als u uw kind(eren) slechts afzet en in de auto blijft zitten, kunt u dit doen op de K&R (Kiss & Ride) strook (zie ook het K&R-verkeersbord). Deze strook tussen 8:15 uur en 8:45 uur hiervoor vrijhouden en hier niet parkeren.

Om het juiste gebruik van deze Kiss & Ride zone onder de aandacht te brengen, hebben de kinderen meegeholpen met het ontwerpen van bovenstaande banner. Komende week zullen leerlingen er op gaan letten of iedereen zich aan de regels houdt.

 

In de bijlage staat nog het verkeersreglement van onze school, met daarin alle verdere afspraken voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

 

Bedankt voor jullie medewerking. Samen zorgen we voor een veilige schoolomgeving!

 

February 10Continue reading
Informatie Passend Onderwijs

passend onderwijs

In deze bijlage vindt u meer informatie over Passend Onderwijs binnen ons samenwerkingsverband.

 

 

Project Zichtbaarheid

Vandaag hebben 3 ouders de fietsen van de leerlingen gecontroleerd op zichtbaarheid: lampen, reflectors e.d.

Dit alles met het doel aandacht te geven aan het belang van een goede zichtbaarheid van onze leerlingen in het verkeer.

Vooral in deze donkere dagen erg belangrijk! Met dank aan Yvonne, Joost en Carlo.

 

fiwta

 

 

November 22Continue reading
Frisse start schooljaar

De leerlingen hebben maandag een frisse start gemaakt van het nieuwe schooljaar!

fris

fris

Saam&vatting 2019

saam

In deze Saam&vatting staan de schoolontwikkelingen

van de afgelopen periode van OBS de Bolderik beschreven.

 

(Ook als bijlage toegevoegd)

Schaaktoernooi 2019

Ook dit jaar werd weer het grote Bolderik schaaktoernooi gehouden.

Onder de bezielende leiding van schaakgrootmeester Joost streden 34 kinderen voor de felbegeerde titels bij de beginners en gevorderden en bijbehorende bekers.

 

Na de poule wedstrijden in de morgen, volgden 's middags de halve finale's en finale's.

 

Alle schakers hebben het goed gedaan, maar de uiteindelijke winnaars zijn geworden:

 

Beginners

 

3e prijs: Pepijn (7)

2e prijs: Xander (8)

1e prijs: Fleur (8)

 

Gevorderden

 

3e prijs: Cas (8)

2e prijs: Chloë (7)

1e prijs: Mats (8)

 

De sportiviteitsprijs is gegaan naar Tijn uit groep 6.

 

Een eervolle vermelding krijgt Jack uit groep 5 die als een van de jongste deelnemers bij de beginners door wist te dringen tot de halve finale's en uiteindelijk net naast de prijzen greep.

We gaan hem nog zeker terug zien de komende jaren.

 

schaak schaak schaak schaak

 

 

Ontwikkelingen 2018

In deze Saam&vatting is beschreven aan welke ontwikkelingen wij als OBS de Bolderik gewerkt hebben in 2018.

 

Saam&vatting

(ook als bijlage toegevoegd)

February 28Continue reading
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences