Ouders aan het woord

Een grote warme glimlach

“Tijdens de informatieavond hadden wij als ouders direct een heel goed gevoel bij de Bolderik. Er hangt een prettige sfeer en de juffen en meesters vertellen kundig en vol passie over het onderwijs dat ze bieden.

 

Onze zoon Lucas zit sinds 2018 op de Bolderik. Als ouders vonden we het destijds best een grote stap dat onze kleine man ál naar school gaat. Voor Lucas was die stap niet groot, hij vindt het in één woord GEWELDIG en is super trots op ‘zijn school’! Hij gaat met een grote glimlach naar school en als we hem ophalen komt hij weer met een grote glimlach uit school.

 

Op de Bolderik wordt het onderwijs op een leuke en uitdagende manier aangeboden en er is veel aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling. We vinden het mooi om te zien dat er uitgegaan wordt van ieders kwaliteiten. Maar er is zeker ook oog voor ontwikkelpunten. Kortom; de Bolderik is een warme, fijne en leuke school!”

 

Familie van de Akker

 

Patrick, Anja en Lucas (groep 4-5) van den Akker 

 

De Bolderik dat zijn wij!

"Al ruim 8 jaar zeggen wij trots dat wij hebben gekozen voor De Bolderik. Vanaf het eerste moment voelt het vertrouwd en veilig, de manier van lesgeven past bij ons en bij onze dochters. We hebben altijd erg fijn contact met de leerkrachten; zij kijken en luisteren naar de leerling, maar hebben ook tijd voor ons als ouder. Ook hebben we fijn contact met andere ouders, velen zetten zich in voor de school. 

 

Dit is typisch De Bolderik:

  • Heb respect voor elkaar; Vanaf groep 1 leren de kinderen dat ieder mens mooi is en ergens goed in is. Maar ook dat ieder mens anders is en dingen op zijn/haar manier doet;
  • Jong en oud leren van elkaar; De bovenbouw leest de kleuters voor, ouders vertellen op school over hun beroep en opa’s/oma’s vertellen over vroeger;
  • Spelenderwijs leren; Vaak leren de kinderen (buiten) op een actieve manier, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben;
  • Ben trots op wat je hebt bereikt; Leerlingen mogen hun medaille, dansje of wat dan ook tijdens de weekopening laten zien op het podium. Onze dochters durfden dat de eerste jaren niet, hoeft ook niet! Wat trots waren we toen onze oudste de moed verzamelde en haar zwemdiploma in de lucht stak. Iedereen klapte en haar vertrouwen groeide!;
  • Leer ook kinderen uit andere klassen kennen; Niet ieder jaar ziet de klas van je kind er hetzelfde uit. Soms heb je een combinatieklas, soms niet. Hierdoor leren de kinderen andere kindjes kennen. En de ene keer zijn ze de oudere en de andere keer de jongere."

 

Inline image

Joost van Liempt, Toinja van Daal, Tessa (middelbaar onderwijs) en Nora (groep 6)

 

Je bent goed zoals je bent

“Wat wij als ouders het allerbelangrijkste vinden is dat de school past bij het kind. Ze moeten er tenslotte 8 jaar naar toe. Bij de open avond van de Bolderik stootten we elkaar na vijf minuten aan. Dit past bij onze Sybe, hier zal hij zich goed kunnen ontwikkelen. Het voelde meteen goed en we hebben dan ook geen moment spijt van deze schoolkeuze. Sybe gaat met heel veel plezier naar school en voelt er zich echt thuis. 

 

De Bolderik heeft ook aandacht voor het kind dat wat meer ondersteuning nodig heeft, maar er is ook aandacht voor het kind dat meer uitdaging nodig heeft. Fijn, want hierdoor komt elk kind tot zijn recht. De leraren voelen de leerlingen dan ook goed aan, ze zien het kind zoals het is. Je bent goed zoals je bent is dan ook een belangrijk uitgangspunt. Het team van de Bolderik is heel betrokken en staat open voor feedback. Er wordt naar je geluisterd als ouders en, daar waar nodig, naar gehandeld.”

 

Familie van der Heijden

Kevin, Imke, Yinthe (speciaal onderwijs) en Sybe (groep 6) van der Heijden 

 

Ervaring opdoen in de praktijk

“Op de Bolderik is veel aandacht voor sociale ontwikkeling en omgang met elkaar. Kinderen leren er door te ervaren in de praktijk, waardoor de lesstof boeiend blijft en aansluit bij de belevingswereld van het kind. Er wordt in een open sfeer en vol vertrouwen van en met elkaar geleerd. Onze kinderen en wij als ouders voelen ons er thuis”.

 

Inline image

Peter, Esther, Sam (middelbare school) en Britt (groep 6) Romme

 

Er wordt goed gekeken naar wat je kind nodig heeft

“Wij zijn heel blij dat we voor de Bolderik hebben gekozen. Echt een school die bij onze kinderen en bij ons past. Onze beide kinderen gaan elke dag weer met heel veel plezier naar school toe.

Het onderwijs is prima, maar wat ons vooral aanspreekt is dat er op de Bolderik goed naar je kind wordt gekeken en naar wat je kind nodig heeft. De kinderen leren hier niet alleen rekenen, schrijven en lezen, maar door de aandacht voor het individuele kind ontwikkelen ze zich ook als persoon, leren wat hun mogelijkheden zijn en krijgen hierdoor zelfvertrouwen.

 

De sfeer is gemoedelijk en het contact met de leerkrachten is heel plezierig en laagdrempelig. Ook bij het wegbrengen of ophalen van je kind kun je de leerkracht even aanschieten om iets te bespreken. Ouders worden op een prettige manier betrokken bij de school. Via ouderbrieven worden de ouders op de hoogte gebracht van het thema wat in de komende periode aan bod komt waardoor je hier thuis ook op in kan spelen. Maar ook is er voldoende ruimte om je op school nuttig te maken als hulpouder bij diverse activiteiten, zoals lid van de ouderraad, hulp als leesouder of door mee te gaan naar de diverse uitstapjes. De school is klein waardoor de kinderen elkaar al gauw allemaal kennen. Dat zorgt voor een veilige omgeving.”

 

Koenders

Joost Luyendijk, Paula Koenders, Bram (groep 7-8) en Floor (groep 6)

 

Welbevinden en betrokkenheid

"Op de Bolderik vinden wij de ideale mix van de ideeën die we zelf over leren en leven hebben. Het belangrijkste is voor ons het welbevinden en betrokkenheid. 

In Heeswijk-Dinther zijn we verwend met drie goede scholen. Op iedere school leren ze rekenen en taal. De scholen worden getoetst op hun kwaliteit dus wat dat betreft is het overal goed hier. Wat de Bolderik voor ons de beste keuze maakt is de lesmethodiek en het extra aanbod voor ieder kind.

In deze 'snelle' tijd met enorme technologische ontwikkelingen en vernieuwingen vinden wij het fijn dat onze kinderen leren om weerbaar te zijn, flexibel leren omgaan met veranderingen, dat ze leren zorgdragen voor zichzelf en anderen, en dat ze vertrouwen op wie ze zijn.

Op de Bolderik vinden wij de ideale mix van dat alles. Onze kinderen vinden daar rust, uitdaging, respect, gezelligheid, openheid en jawel ook kneuterigheid. Want op het einde van de dag is het fijn wanneer ze vol vertrouwen met een glimlach weer thuiskomen."

 

Familie van Hemmen

 

Wim van Hemmen, Nadja van Driel, Noor (groep 6) en Hein (groep 4-5)

 

De Bolderik? Daar voelen onze kinderen zich thuis. En wij ook!

“Het is een kleine school, waar de kinderen, ouders en leerkrachten elkaar al snel leren kennen. Het is fijn dat onze kinderen worden uitgedaagd om te leren vanuit wat zij zelf interessant vinden. Bijvoorbeeld over de Middeleeuwen in groep 1/2: vind je prinsen en prinsessen leuk? Of wil je juist weten hoe je een kasteel bouwt?" 

 

 vriens2

Saskia Vriens, Christ Dekker, Mees, Merel (middelbaar onderwijs) en Karlijn (groep 7/8)


Bewegen en ontdekken; dat maakt het leren leuk

“De Bolderik voelde voor ons direct goed door de kleinschaligheid. Er is veel contact tussen leerlingen onderling, ouders, leerkrachten en directie. Dit geeft een goed gevoel en vergroot je betrokkenheid. Alle kinderen kennen elkaar, er wordt veel samengewerkt binnen en buiten de verschillende groepen, de grotere kinderen helpen de kleinere.

 

Door de komst van een mannelijke leerkracht en een mannelijke vakdocent voor gym is er meer diversiteit in het team gekomen. Het team is enthousiast en zet zich in om het onderwijs boeiend en op verschillende manieren aan te bieden, met veel praktijkervaringen. Bewegen en ontdekken staan hoog in het vaandel, dit maakt het voor de kinderen leuk en interessant om te leren. Leerkrachten staan open voor gesprek en inbreng van ouders. Als ouders ben je daardoor goed op de hoogte van alle schoolse zaken en de dagelijkse belevenissen van je kind. Onze kinderen gaan elke dag met plezier naar school en komen enthousiast thuis. Dat bevestigt dat we 6 jaar geleden de juiste keuze gemaakt hebben; de keuze voor de Bolderik.”

 

Jeroen, Josine, Finn, Ties (middelbare school), Lisa (groep 7/8) en Janneke (groep 7/8) van Doorn

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences