Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8. Deze pagina zullen we in de loop van het schooljaar vullen en actualiseren Bijvoorbeeld met informatie en verslagen van activiteiten en excursies.

Presentaties Kernconcept Tijd en Ruimte

Deze week hebben de kinderen presentaties gegeven van hun werk voor het kernconcept Tijd&Ruimte.

We hebben mooie presentaties met veel infromatie, originele powerpoints en Kahoot Quizzen gezien over Koning Willem I, De grondwet, Kinderarbeid, Napoleon, Van Gogh en Koning Willem II.

2 groepjes hadden ook een werk in 3D gemaakt bij hun presentatie die te mooi zijn om niet te laten zien!

Olivier en Sam Romme: Een fabriek ter verduidelijking bij het onderwerp kinderarbeid.

fabriek

facbriek

fabriek

Indi, janne en Yfke hebben de schilderijen de Zonnenbloemen en de Slaapkamer van Van Gogh nagemaakt.

zonnebleom zonne

slaap slaap slaap

Groep 8 schildert Van Gogh

Schilderij kiezen, schetsen, kleuren mengen, schilderen......Het resultaat? Volgt later!

vangogh

Dode hoek project landbouwvoertuigen

Maandag is groep 8 naar Nistelrode geweest voor een Pilot project over de dode hoek bij landbouwvoertuigen. We doen al elk jaar mee met het dode hoek project met vrachtwagens. Landbouwvoertuigen vormen echter ook een gevaar in het verkeer met specifieke gevaren. Weggebruikers weten niet altijd wat ze moeten doen als ze zo'n voertuig tegenkomen of de bestuurders van deze voertuigen hebben niet in de gaten dat andere weggebruikers zich onveilig voelen bij zo'n gevaarte in de buurt.

Bij loonbedrijf Langenhuizen hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende voertuigen. Ze konden o.a. op de plaats van de bestuurder zitten om te ervaren wat deze ziet en juist niet ziet. Een leerzame middag die hopelijk voor meer verkeersveiligheid zorgt.

dodehoek

Heilige Huisjes

Voor de vakantie was het onderwerp van het kernconcept de verschillende godsdiensten. In het kader daarvan hebben we ook 2 heilige huisjes bezocht. Karma Euseling in Vortsenbosch en De Abdij van Berne hier naast de school. Leuke en leerzame bezoeken, waarvan hier nog wat foto's.

karma kapel

Schaatsen