Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8. Deze pagina zullen we in de loop van het schooljaar vullen en actualiseren Bijvoorbeeld met informatie en verslagen van activiteiten en excursies.

Tot maandag!

Linde Smits
Sportdag en Koningsspelen, maar dan thuis

Morgen zou op onze school de sportdag voor de bovenbouw en de Koningsspelen voor de onderbouw zijn. Omdat dit nu niet doorgaat heeft meneer Sven allerlei leuke opdrachten verzameld die jullie morgen, of in de meivakantie kunnen gaan doen.

Sommige opdrachten vereisen wat meer voorbereiding, andere kun je meteen doen. Er zal voor iedereen iets leuks tussen zitten. Deze opdrachten kun je vinden in de bijlage:

• Thuispakket van de Koningsspelen, vooral voor groep 1 t/m 4 á 5. Alle spellen kunnen gedaan worden behalve de eerste (Daarvoor moet je een betaald pakket aanschaffen)
  • Escaperoom! Dit moet op een laptop op tablet gespeeld worden, omdat je telkens linkjes moet openen als je denkt dat je het goede antwoord hebt. Handig is om het ook uit te printen. Er is een escaperoom voor de kleuters en moeilijkere voor de oudere leerlingen. Het lijkt Sven heel tof als ouders ook echt de kinderen ' opsluiten ' in  (bad)kamers , en een sleutel van de buitendeur gebruiken en die in een envelopje aan de buitendeur hangen etc. zodat kinderen echt kunnen ontsnappen. Bij de kleuterversie moet je op de plaatjes van het goede antwoord klikken om naar de volgende link te gaan.
  • Ganzenbordspel met allemaal beweegopdrachten.
  • Pokemongame. Hierbij moeten leerlingen Pokemons vangen die verstopt zijn in de tuin. Ook heel leuk, tactisch én er moet veel bewogen worden.

Kinderen voor kinderen heeft ook iets leuks gemaakt: De Koningsspelen Medley. Vanaf morgen om 8:00 uur kun je deze bekijken via de onderstaande link en lekker dansen en springen op de bekende liedjes van de Koningsspelen.

Veel plezier allemaal!

Linde Smits
Kernconcept Groei en Leven: Leven in een poel

Hallo Jongens en meisjes,

Vandaag mocht ik mee met een ecoloog die ging onderzoeken welke dieren er in poelen leven.

Eigenlijk zou hij dit kernconcept bij ons op school langskomen, dus hebben we het nu maar op deze manier gedaan.

We gingen aan de slag met een heel groot schepnet (ik moest nog wel even oefenen). De gevangen dieren hebben we in een glazen bak gedaan, zodat we ze goed konden bekijken. En daarna gingen ze natuurlijk weer terug de poel in. In de onderstaande filmpjes kun je zien welke dieren en insecten we gevonden hebben.

Presentaties Kernconcept Tijd en Ruimte

Deze week hebben de kinderen presentaties gegeven van hun werk voor het kernconcept Tijd&Ruimte.

We hebben mooie presentaties met veel infromatie, originele powerpoints en Kahoot Quizzen gezien over Koning Willem I, De grondwet, Kinderarbeid, Napoleon, Van Gogh en Koning Willem II.

2 groepjes hadden ook een werk in 3D gemaakt bij hun presentatie die te mooi zijn om niet te laten zien!

Olivier en Sam Romme: Een fabriek ter verduidelijking bij het onderwerp kinderarbeid.

fabriek

facbriek

fabriek

Indi, janne en Yfke hebben de schilderijen de Zonnenbloemen en de Slaapkamer van Van Gogh nagemaakt.

zonnebleom zonne

slaap slaap slaap

Groep 8 schildert Van Gogh

Schilderij kiezen, schetsen, kleuren mengen, schilderen......Het resultaat? Volgt later!

vangogh