Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8. Deze pagina zullen we in de loop van het schooljaar vullen en actualiseren Bijvoorbeeld met informatie en verslagen van activiteiten en excursies.

Linda van Driel
Hoe is het om blind of slechtziend te zijn?
Vandaag kregen groep 7 en 8 een gastles vanuit IPG-Bernheze. Eerst vertelde Vince hoe hij omgaat met zijn blindheid en mochten de kinderen vragen stellen. Daarna gingen de kinderen zelf ervaren wat dit kan betekenen.
Zo ontstaat er meer bewustwording/begrip voor mensen met een beperking en dragen we samen zorg voor een grotere toegankelijkheid voor hen in onze gemeente.

Brieven uit Engeland!
Groep 8 heeft geleerd hoe je een brief moet schrijven. Dit deden ze zelfs in het Engels!

We hebben brieven geschreven aan leeftijdsgenoten op een school in Engeland (Theo heeft op deze school gezeten).

Vandaag kregen we post uit Engeland: de Engelse kinderen hebben ons teruggeschreven!
Natuurlijk hebben we de brieven vertaald.
Een aantal kinderen zijn zo enthousiast dat ze meteen al weer bezig zijn met een nieuwe Engelse brief!

Zo gaat Engels leren snel en leuk!

Groep 8 aan de macht !

Tijdens dit kernconcept over Macht en Regels zijn de kinderen van groep 8 bezig geweest met het oprichten van "Politieke partijen". Ze hebben partijplannen gemaakt en er zijn verkiezingen geweest. Ze weten daardoor o.a. heel goed wat een democratie is. Daaropvolgend is er een regering geformeerd met een echte "minister-president". Samen bereik je meer dan alleen, dat werd al snel duidelijk.

Vandaag heeft groep 8 de macht een dagje overgenomen. De "regering van groep 8" had mooie plannen voor deze dag, waar de "burgers van groep 8" maar al te graag aan deelnamen !

Zo werd er een quiz gespeeld met vragen over kinderen in groep 8. Er werd een yogales gedaan en ook werd er een dramales m.b.v. TikTok gedaan. Er werd getrakteerd (beloning voor brave burgers) en er werd film gekeken.

Het was een gezellige, goed georganiseerde dag ter afsluiting van een leerzaam project.

Superspeller 2019
Alle kinderen van groep 8 hebben meegedaan het jeugddictee 2019, georganiseerd door de bibliotheek.
Er zijn 2 kinderen die zichzelf een jaar lang “Superspeller 2019, groep 8 De Bolderik” mogen noemen!
Deze 2 kinderen gaan op woensdag 5 juni meedoen aan de regionale finale van het jeugddictee.
Bijna weten we dus wie de “Superspeller van Noord-Oost Brabant gaat worden...

De klas heeft al een leuk spandoek gemaakt om deze 2 kinderen aan te moedigen en er mogen ook nog een aantal supporters mee.
Veel succes en plezier gewenst!

Annick van Tilburg
Dode hoek project maakt veel inzichtelijk
Vorige week hebben de leerlingen van groep 8 zelf ervaren hoe gevaarlijk de dode hoek bij vrachtwagens is. Wist u dat er 150 kinderen in de dode hoek passen? Bizar! Hopelijk helpt dit bewustzijn straks bij het veilig naar school fietsen.